Ioannoy_02.jpg

Εγκαινιάζεται, αύριο, Κυριακή, στις 7 μ.μ., η αίθουσα του αρχείου του κορυφαίου Θεσσαλονικιού συγγραφέα Γιώργου Ιωάννου.

 

Μετά από πολύχρονες περιπέτειες του αρχείου, η οικογένεια του Γιώργου Ιωάννου ήρθε σε συμφωνία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο κι έτσι ένας πολύ σημαντικός πνευματικός θησαυρός, όπως είναι το αρχείο του Γ. Ιωάννου, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.

Ioannoy_10384.jpg

Το αρχείο του Γ. Ιωάννου, από το θάνατό του, τον Φεβρουάριο του 1985, φυλάσσονταν στο σπίτι της Αρλέττας, στα Εξάρχεια της Αθήνας, όπου ήταν και η κατοικία του συγγραφέα μέχρι το θάνατό του. Από την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στον 6ο όροφο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, η πόρτα της αίθουσας του αρχείου του Γιώργου Ιωάννου θα είναι ανοικτή για όλους κείνους που αγάπησαν και αγαπούν το έργο του σημαντικού Θεσσαλονικέα πεζογράφου.

Στον 6ο όροφο, ο επισκέπτης μπορεί να δει το γραφείο του Γ. Ιωάννου, τη βιβλιοθήκη του, τα βιβλία του, βιβλία κορυφαίων Ελλήνων συγγραφέων, πίνακες ζωγραφικής κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων, χειρόγραφα του ποιητή και πεζογραφήματα, καθώς και δεκάδες προσωπικά του αντικείμενα.

Σ.Λ.