kaftanzogleio_03.jpg

Υπολειτουργεί το Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης. Αυτό καταγγέλλει η  βουλευτής ΔΗΜΑΡ Α’ Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
 
Όπως τονίζει, τα προβλήματα είναι τόσα που το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολλαπλούς ρόλους του ως χώρος αθλητισμού και πολιτισμού.
Η βουλευτής επισημαίνει ότι ένα κέντρο Υψηλού Αθλητισμού έχει οδηγηθεί στην υπολειτουργία, αγώνες εθνικών αλλά και διεθνούς επιπέδου για το ποδόσφαιρο και τον στίβο δε μπορούν να γίνουν, ενώ οι αθλητές και οι αθλούμενοι κινδυνεύουν με τραυματισμό. Τα απαιτούμενα έργα, δηλαδή η αποκατάσταση του ελαστικού τάπητα, η αντικατάσταση του χορτοτάπητα τόσο στο κεντρικό όσο και στο βοηθητικό στάδιο, δεν εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2014, παρά τις δεσμεύσεις του αρμόδιου Υπουργού, απουσιάζει οποιοσδήποτε σχεδιασμός και είναι ορατός ο κίνδυνος το Καυτανζόγλειο Στάδιο να μείνει στο περιθώριο.
Με την ερώτησή της, η βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν σε άμεσες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα του Σταδίου, διασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του και ενισχύοντας τη σημαντική προσφορά του στον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού, τόσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και για τη χώρα μας.