giousouroum_thess_photo_02.jpg

Τη λειτουργία γιουσουρούμ κάθε Κυριακή πρότεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παρά την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για λειτουργία της υπαίθριας αγοράς στην οδό Νικηφόρου Ουρανού μια Κυριακή κάθε μήνα.

«Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αντιδρούν οι έμποροι και επιμένουν. Δημιουργούμε ένα νέο πόλο ενδιαφέροντος για την πόλη με τη δημιουργία μιας τέτοιας υπαίθριας αγοράς» υποστήριξε ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Είπε ότι τέτοιου είδους αγορές λειτουργούν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και ότι, το Δεκέμβριο που λειτούργησε το Γιουσουρούμ οι μικροπωλητές είχαν φροντίσει για το χώρο, καθώς είχαν προχωρήσει στη φύλαξή του, ενώ είχαν τοποθετήσει και χημικές τουαλέτες.

Η επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης εν μέσω έντονων αντιδράσεων εκ μέρους των εκπροσώπων των εμπόρων, ενέκρινε την ίδρυση και τη λειτουργία υπαίθριας αγοράς από την Ομοσπονδία ROM «Μέγας Αλέξανδρος» μία Κυριακή κάθε μήνα κατά τα αυστηρά πρότυπα, βάσει των οποίων λειτουργούν και οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές αγορές.

Οι λεπτομέρειες που αφορούν το καθεστώς λειτουργίας της συγκεκριμένης αγοράς θα καθοριστούν έπειτα από σχετική αίτηση που θα υποβάλει η Ομοσπονδία των ROM προς τη διεύθυνση Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία του δήμου Θεσσαλονίκης.