toumpa_europa_league_01.jpg

Το δρόμο για τη δημιουργία της νέας Τούμπας, στρώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών, με ρυθμίσεις που προωθεί.

 

Βέβαια, οι ρυθμίσεις αυτές (όπως η δημιουργία εμπορικών χώρων στα υπάρχοντα γήπεδα, η αύξηση του αριθμού των καθήμενων με δημιουργία νέων εξεδρών σε ύψος 5 μέτρων από κοινόχρηστους χώρους, σε ποσοστό 30% των υπαρχόντων) μπορούν να εφαρμοστούν κι από άλλες ομάδες.

Επίσης, υπάρχουν ρυθμίσεις και για δημιουργία νέων γηπέδων, εκτός σχεδίου πόλεως, σε όσους κατεδαφίσουν και αποδώσουν τις, εντός σχεδίου, εγκαταστάσεις τους (λέγε με… Παναθηναϊκό).

Δείτε το δελτίο τύπου του υπουργείου:

«Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό γηπέδων, όπως του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας ή του ΠΑΟΚ στην Τούμπα προωθεί ο ΥΠΕΚΑ. Ειδικότερα, δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης εμπορικών δραστηριοτήτων όπως αναψυκτήρια, εστιατόρια, μαγειρεία, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο ως 300 θέσεις, κινηματογράφο έως 300 θέσεις, χώροι ψυχαγωγίας και αναψυχής κ.λπ. Οι σύνοδες χρήσεις και οι εμπορικές δραστηριότητες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 15% του συνολικού ποσοστού υλοποιημένης δόμησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Επίσης, στις αθλητικές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου επιτρέπεται η διαμόρφωση των υφισταμένων κερκίδων για την προσθήκη καθισμάτων, καθώς και η προσθήκη νέων κερκίδων, εφόσον ο αριθμός των απαιτούμενων πρόσθετων θέσεων δεν υπερβαίνει ως ποσοστό το 30% των υπαρχόντων.

Ακόμη, επιτρέπεται η προέκταση εξεδρών – κερκίδων εκτός του νομίμου περιγράμματος των εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου και άνωθεν κοινοχρήστων χώρων υπό την προϋπόθεση να βρίσκονται σε ύψος τουλάχιστον 5 μέτρων από το πεζοδρόμιο.

Παράλληλα, με το σχέδιο νόμου δίνονται κίνητρα στους αθλητικούς συλλόγους για μετεγκατάσταση από τον αστικό ιστό σε εκτός σχεδίου περιοχές, εφόσον κατεδαφιστούν τα υπάρχοντα κτίσματα και κατασκευές και αποδοθούν σε κοινή χρήση ως πάρκα και άλση. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα εργασιών οι οποίες βελτιώνουν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και τη στατική επάρκεια των γηπέδων».