Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να υιοθετήσει η Ε.Ε., προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανεργία των νέων, τη μάστιγα της ανεργίας των νέων, βρέθηκαν στο επίκεντρο διευρυμένου περιφερειακού συνεδρίου που
πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.


Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε έρευνα για την ανεργία, από την οποία προκύπτει ότι 3 στους 4 ανέργους δεν έχει δουλειά εδώ και δυόμισι χρόνια. Το 32% των ερωτηθέντων, μάλιστα, πιστεύει ότι θα είναι καλύτερα για τον ίδιο, αν η χώρα βγει από την Ευρωζώνη.

Η κ. Συλβάνα Ράπτη, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που πήρε μέρος στην εκδήλωση, τόνισε ότι «η ανεργία πρέπει να μετατραπεί σε εργασία κι όχι σε απασχόληση». Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Αργύρης Περουλάκης, τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων για να καταπολεμηθεί η ανεργία. 

"Είμαστε πλέον στα όρια κοινωνικής έκρηξης", υπογράμμισε ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Γιάννης Χατζηδημητρίου. Και πρόσθεσε πως "δε θέλω να δω στη χώρα μου αυτά που βλέπω σε άλλες χώρες, τις τελευταίες ημέρες"...

Όταν τους επισημάνθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας, για το ποσοστό των νέων ανέργων που πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερα για τους ίδιους να βρίσκεται η χώρα εκτός Ευρωζώνης, η κ. Ράπτη είπε ότι "όποιος το λέει αυτό, ή δεν ξέρει τι λέει, ή βρίσκεται σκοπίμως σε σύγχυση"!