Για όσους δεν το κατάλαβαν, Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και ΠΑΣΟΚ είναι ένα και το αυτό.


Με σημερινό δελτίο Τύπου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ μας γνωστοποιεί ότι η Συντονιστική της Πρωτοβουλίας και εκπρόσωποι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. συζήτησαν για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Κατά τη συζήτηση υπήρξε... "σύμπτωση απόψεων για την ανάδειξη κοινής υποψηφιότητας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελούμενη από άτομα ευρύτερης αποδοχής και τη συγκρότηση ενός Συνδυασμού ενότητας των μεταρρυθμιστικών και προοδευτικών δυνάμεων, ενώ θα εγγυώνται τη σύνταξη, προώθηση και εφαρμογή ενός μεταρρυθμιστικού περιφερειακού σχεδίου ανασυγκρότησης για την οικονομία και την κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας". 

Λες και μια Πρωτοβουλία, που συναντάται και συνομιλεί -σχεδόν αποκλειστικά- με πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είχε σχέση και με... άλλους χώρους!

Μάθαμε, πάντως, ότι "άμεσα προγραμματίζονται αντίστοιχες συζητήσεις με όσα κόμματα και κινήσεις ενδιαφέρονται για τον κοινό σκοπό, έτσι ώστε πολύ σύντομα να συγκροτηθεί από κοινού ο Συνδυασμός των υποψηφίων". Ποιος είναι ο "κοινός σκοπός"; Ένας συνδυασμός "μεταρρυθμιστικών και προοδευτικών δυνάμεων". Κάτι που, στους εκτός ΠΑΣΟΚ, ακούγεται... πλέρια Σημιτικό.

Τελικά, το ΠΑΣΟΚ, είν' εδώ. Απομένει να δούμε αν είναι κι ενωμένο και δυνατό!
Γ.Π.