agno_ergazomenoi_poreia_01.jpg

Στο σπίτι του Ν. Κολιού, στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, πήγαν, σήμερα το πρωί, εργαζόμενοι στην γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, καθώς, τους οφείλονται χρήματα και, όταν πήγαν να τον βρουν στο εργοστάσιό του, το βρήκαν… κλειδαμπαρωμένο!

 

«Δεν μας δέχθηκαν στο εργοστάσιο της “Κολιός”, στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Μας οφείλουν αμοιβές από το Δεκέμβριο του 2012. Στο εργοστάσιο της ΑΓΝΟ δεν βρίσκεται πλέον κανείς από τα διευθυντικά στελέχη. Ουσιαστικά αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση lock out. Πρέπει επιτέλους να μας πει ο κ. Κολιός τι θα γίνει με την εταιρεία, με εμάς, με τα χρήματα που μας χρωστάνε», υπογράμμισε ο Γιώργος Κουσαξίδης, πρόεδρος των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να… στρατοπεδεύσουν έξω από το σπίτι του κ. Κολιού, έως ότου πάρουν τις απαντήσεις που ζητούν.

Η ΑΓΝΟ έκανε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η οποία, το καλοκαίρι που πέρασε, απορρίφθηκε από τα δικαστήρια. Τότε εμφανίστηκε η επιχείρηση του κ. Κολιού, ως επενδυτής, για να εξαγοράσει την ΑΓΝΟ. Πάνω από 190, από τους, συνολικά, 370 εργαζόμενους υπέγραψαν, τότε, ατομικές συμβάσεις, με μειωμένες αποδοχές, με την υπόσχεση ότι θα πληρώνονταν τα δεδουλευμένα. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε και οι εργαζόμενοι ζητούν να μάθουν τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα και με την επιχείρηση.