arxaia_eyrhmata_metro_thessalonikh_01.jpg

Διαψεύδει η Αττικό Μετρό Α.Ε., ότι η εταιρία διαστρέφει την πραγματικότητα σχετικά με τα αρχαιολογικά ευρήματα στον, υπό κατασκευή, σταθμό της Βενιζέλου, του μετρό Θεσσαλονίκης.

 

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρία παραθέτει συνεντεύξεις του διευθύνοντος συμβούλου της, από τις οποίες προκύπτει πως στόχος της είναι η δημιουργία 13 μουσείων στους 13 σταθμούς της βασικής γραμμής του μετρό, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πλήρης ανακοίνωση της εταιρίας έχει ως εξής:

Για την αποκατάσταση της αλήθειας στις κατηγορίες ότι η Αττικό Μετρό Α.Ε. διαστρέφει την πραγματικότητα, σχετικά με τα αρχαιολογικά ευρήματα στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, η απάντηση δίδεται με την συνέντευξη στις 28.07.2013 του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Αττικό Μετρό Α.Ε., στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής.

Επιπροσθέτως παραθέτουμε σχετικές δηλώσεις του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Αττικό Μετρό Α.Ε., για την δημιουργία «13 μουσείων στους 13 σταθμούς του μετρό» μέσω της εκπόνησης ειδικής μελέτης, για την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων από τις ανασκαφές στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ανέκαθεν επιδίωξη της Αττικό Μετρό Α.Ε. ήταν η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ανάδειξή της μέσω της δημιουργίας μουσειακών χώρων στους σταθμούς μετρό, γεγονός που έχει αναγνωρισθεί από τους πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό της Αθήνας.