biologika_proionta_01.jpg

Την έγκριση των οικονομικών προσφορών στο διαγωνισμό για την ανάδειξη φορέα εκτέλεσης του σχεδίου κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία για το σχολικό έτος 2013 – 2014 υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για  το ευρωπαϊκό πρόγραμμα  προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία το οποίο φέτος θα εφαρμοστεί  στη χώρα μας με τη διανομή φρούτων, όπως μήλο, πορτοκάλι και φρουτοσαλάτα σε φυσικό χυμό (ροδάκινο, αχλάδι, βερίκοκο), τα οποία  θα μοιραστούν στα δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.114.745,76 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α., και για τις δύο ζώνες (Αττική και Θεσσαλονίκη),  ο οποίος θα καλυφθεί από κοινοτική χρηματοδότηση και από τις πιστώσεις του Π/Υ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η σχετική απόφαση προβλέπει την έγκριση της οικονομικής προσφοράς της εταιρείας EURICOM ΕΛΛΑΣ Α.Ε , σε συνεργασία με τις εταιρείες «Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη – ΑΛ.Μ.ΜΕ ΑΕ.», «ΦΡΟΥΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣΗΣ ΑΕ» και την TEU ΑΕ, έναντι του συνολικού αντισταθμίσματος για τη ζώνη Α (Αττική) ύψους 2.363.477,86 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και για τη ζώνη Β (Θεσσαλονίκη)  ύψους 751.267,90 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία «ΦΡΟΥΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣΗΣ» αποτελεί την πρώτη εταιρεία νωπών οπωροκηπευτικών στη Βόρεια Ελλάδα  που πιστοποιήθηκε ως «Εγκεκριμένος Έμπορος», ένα σημαντικό «εργαλείο» που θεσμοθετήθηκε στο νέο νόμο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων.