ethelontiki_politiki_prostasia_synergasia_dimon_synentefxi_typoy_20140203_01Διαδημοτική Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία με την επωνυμία «Δίκτυο για την Υποστήριξη της Λειτουργίας και την Εκπαίδευση των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε Θέματα Φυσικών Καταστροφών» (Δ.Υ.Ο.Π.Π.), ιδρύουν

οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Νεάπολης – Συκεών, Πυλαίας - Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου και Κομοτηνής.

Σκοπός του Δικτύου θα είναι η πρακτική υποστήριξη και εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας που σχετίζονται με τη διαχείριση του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες και φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μέσα από τη δημιουργία μιας δομής για τη μόνιμη, συστηματική και πιστοποιημένη εκπαίδευσή τους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται να καλύψει τα κενά που παρουσιάζει ο κρατικός μηχανισμός σε περιστάσεις εκτάκτων αναγκών και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου ετοιμοπόλεμου σώματος εθελοντών, σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά την παρουσίαση της Εταιρίας, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, διευκρίνισε ότι στο δήμο Θέρμης υπάρχουν ήδη οι υποδομές για τη λειτουργία του προγράμματος (κτιριακές εγκαταστάσεις και υπαίθριο πεδίο εκπαίδευσης) ως αποτέλεσμα του «OUTLAND» καθώς και η προοπτική δημιουργίας αντίστοιχων εγκαταστάσεων και στο Δήμο Κομοτηνής.

Για τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, η πρωτοβουλία αυτή θα καλύψει το κενό της εκπαίδευσης των εθελοντών.

Σε γραπτή του δήλωση, καθώς λόγω ασθενείας δεν μπορούσε να παραβρεθεί, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, αναφέρθηκε στη σκοπιμότητα ίδρυσης και ανάπτυξης τέτοιων μηχανισμών από τους δήμους.

Η τελετή υπογραφής του καταστατικού της Δ.Υ.Ο.Π.Π. θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θέρμης.