Περισσότεροι από 30 νέοι από την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας σε διεθνές  workshop που διοργανώνει η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 από σήμερα, 20, ως τις 22 Φεβρουαρίου.  


Κύριο θέμα του workshop είναι οι Ευρωεκλογές, το Ευρωκοινοβούλιο αλλά και το τι απαιτούν οι νέοι από το νέο Ευρωκοινοβούλιο, που θα προκύψει από τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Ερωτήματα όπως  «μπορούν οι νέοι να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον μέσα στην ευρωπαϊκή  οικογένεια;», θα συζητηθούν μεταξύ άλλων από τους συμμετέχοντες. Επίσης στην ατζέντα  περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, θέματα που σχετίζονται με την  εφαρμογή της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τους Νέους σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η διαδικασία επιλογής των συμμετεχόντων και στις τέσσερις χώρες έγινε μέσα από ηλεκτρονικό κουίζ γνώσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Από τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν   νικητές του κουίζ ανάμεσα στους εθελοντές της ΕΠΝ 2014 και  φοιτητές του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.