theodoridis_agrotica_20140201_01.jpg

Τοπικά εδέσματα και παραδοσιακά προϊόντα γεύτηκαν οι επισκέπτες στο περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην Agrotica.

Εκεί βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

theodoridis_agrotica_20140201_02.jpg

Ο κ. Θεοδωρίδης στο περιθώριο της παρουσίας του στην έκθεση Agrotica συζήτησε με την δρ. Ελένη Μαλούπα, Τακτική Ερευνήτρια, Διευθύντρια Ινστιτούτων Φυτικής Παραγωγής Βόρειας Ελλάδας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» και υπεύθυνη του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων και με τον κ. Γεώργιο Παλάτο, καθηγητή Εφαρμογών Φυτικής Παραγωγής Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, για θέματα της αγροτικής παραγωγής της Πέλλας και τη διατροφική αξία των προϊόντων. Έγιναν προτάσεις για την ανάδειξη αυτών των προϊόντων ακόμη περισσότερο. Η κ. Μαλούπα και ο κ. Παλάτος επισκέφθηκαν το περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γλυκές και αλμυρές γεύσεις από την μεγάλη ποικιλία των προϊόντων.

paradosiaka_proionta_agrotica_20140201_02.jpg

Στο περίπτερο έγινε η παρουσίαση φαρμακευτικών φυτών και καρπών του δάσους, (τσάγια, μαρμελάδες καρπών δάσους) και του τρόπου χρήσης των φαρμακευτικών φυτών στη κοσμετολογία, με επίδειξη παρασκευής κεραλοιφών κ.α.