police_1.jpg

Συνελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα 57χρονος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καβάλας, προκειμένου να παραπεμφθεί σε δίκη ως υπαίτιος για το τριπλό φονικό που είχε συνταράξει τη Θάσο και το πανελλήνιο, το καλοκαίρι του 2001.

 

Ο ίδιος κατηγορείται και για τη δολοφονία επιχειρηματία στην Καβάλα στις 27 Ιουλίου 2002(θύμα ο ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων Γ. Σιδηρόπουλος).

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο συλληφθείς είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινή φυλάκισης για κατηγορίες που σχετίζονταν με ληστείες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβιασμούς και χειροδικίες.

Ο 57χρονος είχε θεωρηθεί υπεύθυνος για τις δολοφονίες δυο υπαλλήλων της τοπογραφικής υπηρεσίας Καβάλας (των Ι. Κουλούση και Γ. Χαλκίδη) κι ενός υπαλλήλου της ΕΒΖ (του Κ. Αθανασά). Τα τρία πτώματα είχαν βρεθεί σε σπίτι στην Καλλιράχη Θάσου, στις 16 Ιουνίου 2001.

Έχει κατηγορηθεί ως ο εγκέφαλος δυο ληστειών (στην Εμπορική και την Alpha Bank της Ελευθερούπολης Καβάλας, το Νοέμβριο του 2002). Ως δράστες είχαν συλληφθεί τέσσερις Αλβανοί, ενώ ο ίδιος, αν και τραυματισμένος στο πόδι, διέφυγε στην Τουρκία, όπου και συνελήφθη κι εκδόθηκε στη χώρα μας.

Πριν από ένα μήνα ο 57χρονος είχε προβεί σε αιχμηρές δηλώσεις σε βάρος των δικαστών και αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Αφορμή στάθηκε η «δικαίωσή» του, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, καθώς ένα κλειδί που είχε βρεθεί σε προσωπική του θυρίδα και το οποίο εικαζόταν πως ανήκε στο θύμα της δολοφονίας στην Καβάλα(του Σιδηρόπουλου), τελικά ανήκε σε αυτοκίνητο δικής του ιδιοκτησίας.  Ο 57χρονος προσήλθε στο δικαστικό μέγαρο με το επίμαχο αυτοκίνητο, όπου παρουσία ανακριτή και εισαγγελέα έγινε η ταυτοποίηση του κλειδιού.

Τελικά, αυτή ήταν και η λάθος κίνηση που έκανε, αφού συνελήφθη για την τριπλή δολοφονία της Καλλιράχης.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.