mixelakhs_01.jpg

«Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016 και όχι επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν «ρεσάλτο» στην εξουσία». Αυτό δήλωσε σήμερα από την Λάρισα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

 

Οι δηλώσεις Μιχελάκη έγιναν στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης της ΝΔ.

Aναφερόμενος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον χαρακτήρα των εκλογών αυτών, επειδή κάποιοι θέλουν να αποκομίσουν κομματικά οφέλη.

Αναφερόμενος, στην πορεία της οικονομίας, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι φαίνονται οι πρώτες θετικές ενδείξεις μέσα στο 2014, ενώ κατέθεσε την άποψη ότι μετά το Eurogroup της Άνοιξης θα ανοίξει ο δρόμος για να βγει η χώρα στις αγορές . Ακόμη, επανέλαβε ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα το 70% θα δοθεί σε ευπαθείς ομάδες όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ένστολοι.

Δυναμικά έδωσαν το παρών για μία ακόμη φορά εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και σχολικοί φύλακες οι οποίοι βρέθηκαν έξω από τον χώρο που μιλούσε ο υπουργός φωνάζοντας συνθήματα καθ' όλη την διάρκεια της ομιλίας του. Ο υπουργός συναντήθηκε πριν την έναρξη της με εκπροσώπους τους οι οποίοι και του κατέθεσαν τα αιτήματα τους.

Απαντώντας στο ερώτημα αν οι ευρισκόμενοι σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί θα απολυθούν ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε ότι το κράτος δεν έχει την δυνατότητα να στηρίξει όλο τον μηχανισμό που έχει δημιουργήσει και συνεπώς θα υπάρξουν κάποιες απολύσεις. Πρόσθεσε όμως ότι γίνονται προσπάθειες να εξασφαλιστούν οι κατά το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.