obsth_ekdilosi_20130205_01Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, όσον αφορά το μέλλον των επιχειρήσεων:

“Προβλέψεις και αποτελέσματα ερευνών που κάνουν λόγο για κλείσιμο 200.000 επιχειρήσεων εντός του έτους, λόγω της εφαρμογής των νέων μέτρων που επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΟΒΣΘ Γιάννης Παπαργύρης.

Οι διαπιστώσεις του κ. Παπαργύρη έγιναν σε εκδήλωση-ενημέρωση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης για θέματα σχετικά με τις αλλαγές που επιβάλει ο νέος φορολογικός νόμος. Πρόσθεσε ότι θα γίνει μια σειρά συναντήσεων της ΟΒΣΘ με εκπροσώπους των κομμάτων με στόχο να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους και να αντιληφθούν ότι τέτοια μέτρα δεν είναι πλέον ανεκτά από την κοινωνία και τόνισε ότι πρέπει επιτέλους όσοι νομοθετούν να αντιληφθούν ότι ένας νόμος δεν αρκεί να είναι καλός «μόνο στα χαρτιά». Προανήγγειλε και εκδήλωση ενημέρωσης για το ασφαλιστικό στις 26/2 με εκπρόσωπο του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ο βασικός ομιλητής, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών του νομού Χαλκιδικής και εξωτερικός συνεργάτης της ΓΣΕΒΕΕ Βασ. Καμπάνης, επισήμανε την κατάργηση σχεδόν όλων των φοροαπαλλαγών, την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου, την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης αλλά και για τη σωρεία προστίμων που πρόκειται να επιβληθούν σε τυχόν παραβάτες. Ο κ. Καμπάνης παρουσίασε όλες τις αλλαγές που τέθηκαν σε ισχύ και έλυσε απορίες συναδέλφων που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.