xeiropedes_4.jpg

Εκβίαζαν γιατρό, ότι θα έκαναν κακό στην οικογένειά του, αν δεν τους έδινε 200.000 ευρώ!

 

Όλα άρχισαν πριν ενάμιση μήνα, στη Θεσσαλονίκη. Η σύζυγος ενός 46χρονου υπαλλήλου του ΟΣΕ είχε πει στον άνδρα της πως ο γυναικολόγος της είχε “πολλά λεφτά”. Έτσι, εκείνος, με έναν 35χρονο Αλβανό, αποφάσισαν να τον εκβιάζουν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 55χρονος γυναικολόγος κατέφυγε στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι δέχεται στο κινητό του τηλέφωνο απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του. Ο άγνωστος, σύμφωνα με το γιατρό, απαιτούσε τα χρήματα για να μην του συμβεί το παραμικρό.

Το πρωί της Παρασκευής στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη των δύο ανδρών. Κλείστηκε ραντεβού για το Καλοχώρι, τα χρήματα προσημειώθηκαν και, μόλις οι φερόμενοι ως δράστες τα πήραν, οι αστυνομικοί όρμησαν για να τους συλλάβουν. Ο 46χρονος κι ο 35χρονος αντιστάθηκαν κι ακολούθησε συμπλοκή.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ένα πιστόλι μακάροφ (με σιγαστήρα), ένας γεμιστήρας με επτά φυσίγγια, ένα στιλέτο, όπως και ιδιόχειρες σημειώσεις που περιείχαν πληροφορίες για το θύμα τους.

Οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.