platanias_aris_20140223_01 Ήταν το 77  του αγώνα της Κρήτης, όταν η μπάλα κατευθύνθηκε στα δίχτυα του Άρη. Ο Διούδης έκανε ένα μπλονζόν και την έδιωξε. Ο βοηθός διαιτητή Γουργιώτης έδειξε γκολ και… το ματς πήρε φωτιά.

Και πώς να μην πάρει; Με το γκολ αυτό (γκολ χωρίς η μπάλα να ακουμπήσει δίχτυα), ο Πλατανιάς πέρασε μπροστά με 2-1 και, τελικά, κέρδισε τη… μάχη της Κρήτης.

Δέκα ριπλέι έδωσε το συνδρομητικό κανάλι, από τρεις κάμερες. Ακόμη και την εικόνα πάγωσε, αλλά αποτέλεσμα δεν βγήκε. Από τις λήψεις αυτές δε φαίνεται η μπάλα να περνάει τη νοητή γραμμή τέρματος κι έχει κάθε δίκιο ο Σούλης Παπαδόπουλος να αναρωτιέται “τον κόσμο του Άρη δε θα τον σεβαστεί κανείς”;

Ακόμη κι ο Άγγελος Αναστασιάδης παραδέχτηκε πως δεν είδε τη φάση, αλλά ο βοηθός διαιτητή, ίσως ο μόνος άνθρωπος που είδε τι έγινε, έδειξε σέντρα.

Δυστυχώς, ακολούθησαν σκηνές που δεν έπρεπε να διαδραματιστούν στο γήπεδο: Όλοι οι παίκτες του Άρη έπεσαν στον βοηθό και… τον πήγαν καροτσάκι, από τη σέντρα στο κόρνερ! Μπήκαν μέσα τα ΜΑΤ, για να τον προστατέψουν και το παιχνίδι διακόπηκε για, περίπου, πέντε, λεπτά. Για τη μίνι σύρραξη την πλήρωσαν οι Μπουγαΐτης και Μπακασέτας, που αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα. Σε πολύ κρίσιμα παιχνίδια, ο Άρης θα στερηθεί των υπηρεσιών τους.

Την ενέργεια του προέδρου της ΠΑΕ, Λάμπρου Σκόρδα, να μπει στο γήπεδο και να προτείνει στους ποδοσφαιριστές του να προσποιηθούν τους τραυματίες για να σταματήσει το παιχνίδι, δε θα τη σχολιάσουμε. Αν εισακούονταν –κι αν δεν ήταν ψύχραιμος ο Σούλης Παπαδόπουλος- αυτό που θα γινόταν θα ήταν επιπλέον πέντε (αριθμός 5) βαθμοί χαμένοι για τον Άρη και, ουσιαστικά, πτώση στη Football League από σήμερα…

Έχει δίκιο ο Άρης να διαμαρτύρεται. Το ριπλέι δεν επιβεβαιώνει την απόφαση του βοηθού. Όμως δεν έπρεπε να ακολουθήσουν αυτά που ακολούθησαν. Η στάση του Σούλη Παπαδόπουλου και του Άγγελου Αναστασιάδη, που συζητούσαν αγκαλιασμένοι, έπρεπε να συνετίσει και τους υπόλοιπους. Το παιχνίδι, όμως, ήταν μια κατηγορία.

Τα πράγματα για τον Άρη έχουν γίνει πολύ δύσκολα. Δε βγαίνουν τα “κουκιά” εκτός κι αν έρθουν τα πάνω – κάτω. Το χειρότερο είναι ότι κέρδισαν αυτοί που τους κυνηγάει.

Οι συνθέσεις

Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Περιστερίδης, Φαϊσκά, Ινκούμ, Δημήτρης (73 Θέρα), Γιαχία, Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης (59 Φερνάντεζ), Βλαχοδήμος, Μπέλιτς, Τόρες.

Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Γιαννίτσης, Βανγκέλι, Τσουμάνης (65 Παπαδόπουλος), Μπουγαΐδης, Οικονομόπουλος, Τσιάρας (46 Αγκάνθο), Μανιάς, Κύργιας, Τάτος, Μπακασέτας.