mparmpounakis_manolis_01.jpg

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης άνοιξε και πάλι το ιστορικό βιβλιοπωλείο της πλατείας Αριστοτέλους.

 

Το «Κατώι του Βιβλίου», άνοιξε την πόρτα του, που οδηγεί, από την περίφημη καθοδική σκάλα, σε έναν υπέροχο υπόγειο χώρο που, επί χρόνια, ο Μανώλης Μπαρμπουνάκης(φωτογραφία), υποδέχονταν τους βιβλιόφιλους της Θεσσαλονίκης, για να συμμετέχουν περισσότεροι από 200 εκδότες, με χιλιάδες τίτλους βιβλίων, σε ένα πρωτότυπο παζάρι.

Το «Κατώι», για περίπου δύο χρόνια που παρέμεινε κλειστό, έλειψε από το βιβλιόφιλο κοινό, που συνήθιζε να το επισκέπτεται μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον, ενώ κάθε Σάββατο γινόταν το αδιαχώρητο από πιστούς φίλους που έδιναν το «παρών» όλα αυτά τα χρόνια.

Πρώτος ο αείμνηστος Μανώλης Μπαρμπουνάκης καθιέρωσε τις παρουσιάσεις βιβλίων από το συγγραφέα στο αναγνωστικό κοινό μέσα στο βιβλιοπωλείο, που έγινε θεσμός τα επόμενα χρόνια.

Το Παζάρι του Βιβλίου θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου και θα είναι ανοιχτό όλη μέρα. Συμμετέχουν περισσότεροι από 200 εκδότες απ’ όλη την Ελλάδα με 20.000 τίτλους και εκπτώσεις πάνω από 70%. Οι τιμές των βιβλίων ξεκινούν από 0,50 ευρώ.