paok_benfika_0_1_20120220_01.jpg

Με καλύτερο παίκτη τον… Γερμανό Μάικ Πίκελ (ο βοηθός διαιτητή στην πλευρά της θύρας 5), που έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατο οφσάιντ του Λίμα, δίνοντας χέρι βοήθειας στον “άρχοντα του αγώνα” Βόλφγκανγκ Σταρκ, η Μπενφίκα πέρασε νικηφόρα (0-1) από την Τούμπα.

 

Ήταν άδικο για τον ΠΑΟΚ, να χάσει έτσι αυτό το παιχνίδι. Κι αυτό, επειδή ο Στέφενς είχε στήσει σωστά την ομάδα (παρά την… αρχική γκρίνια για την 11άδα), για να καταστρέψει, αρχικά, το παιχνίδι των Πορτογάλων και να βγει, στη συνέχεια, στην αντεπίθεση. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε αυτό που ήθελε, αλλά το τερατώδες λάθος του βοηθού έδωσε σανίδα σωτηρίας στους Πορτογάλους.

Μέτριοι οι Πορτογάλοι, έπεσαν στην παγίδα του Δικέφαλου, που τους περιόρισε απίστευτα: Ένα σουτ απελπιστικά άουτ στο πρώτο μέρος, αλλά και στο δεύτερο, πέρα από κάποια… σούσουρα μέσα στην περιοχή, δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε σκοπό, σε αυτό το παιχνίδι, το επιθετικό ποδόσφαιρο. Κι αυτός, στο πρώτο μέρος, περιορίστηκε σε ένα σουτ, αλλά αυτό ήταν το παιχνίδι του. Πάντως, στο β μέρος, λίγο πριν το 0-1, ο Λάζαρ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και να ανατρέψει τα δεδομένα.

paok_benfika_0_1_20120220_03.jpg

Σε τέτοιο παιχνίδι είναι κρίμα να ξεχωρίσεις διακριθέντες. Ας τους δούμε όλους, με τη σειρά: Ο Γλύκος έκανε ένα λάθος όλο κι όλο: Πίστεψε ότι ο διαιτητής θα έδινε το οφσάιντ που είδε ακόμη και ο… Μπαρόζο από τον καναπέ του σπιτιού του. Δεν τινάχθηκε στη φάση του γκολ, πιστεύοντας ότι θα ακυρώνονταν. Όποτε, όμως, χρειάστηκε, στα υπόλοιπα 89 λεπτά, ήταν αλάνθαστος.

Ο Κίτσιου είχε πάθος. Μειονέκτησε, κάπως, επιθετικά, λόγω της έλλειψης πείρας. Αμυντικά, όμως, ήταν πολύ καλός.

Ο Λίνο όργωσε την πλευρά του. Πήγαινε πάνω – κάτω, με τον αέρα έφηβου. Στο τέλος κουράστηκε, αλλά… τι να ζητήσεις άλλο από τον Βραζιλιάνο.

Ο Κατσουράνης κάλυψε πολλά κενά στην άμυνα. Επιθετικά δεν του πήγε το παιχνίδι, αλλά σε δύο φάσεις που χρειάστηκε βρέθηκε από το κέντρο στην άμυνα για να κόψει σε… κόρνερ.

Ο Μαντούρο, όσο ήταν ξεκούραστος, ήταν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα. Στη φάση του γκολ δεν πηγαίνει με δύναμη, πιστεύοντας πως ο βοηθός διαιτητή έχει δει το οφσάιντ. Είναι η μόνη φορά που χαλαρώνει…

Ο Ινσουαράλδε “έδεσε” την άμυνα. Ψύχραιμος, ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, προδίδεται, επίσης, από το διαιτητικό… κουιντέτο στη φάση του γκολ, πιστεύοντας πως τέτοιο οφσάιντ δεν είναι δυνατό να το αφήσουν οι… άνδρες με τα σιέλ.

paok_benfika_0_1_20120220_04.jpg

Ο Λάζαρ έκανε το καλύτερο εφετινό του παιχνίδι στον ΠΑΟΚ. Έπαιζε… όπου χρειάζονταν και είχε την καλύτερη, επιθετικά, στιγμή των γηπεδούχων.

Ο Κάτσε έφαγε, νωρίς και άδικα, κίτρινη κάρτα, αλλά αυτό δεν περιόρισε τα αμυντικά του καθήκοντα. Κάλυψε χώρους σε όλο το μήκος και πλάτος.

Ο Νίνης έπαιξε με πείσμα. Και έχασε και κέρδισε μονομαχίες, με αντιπάλους πολύ ψηλότερους σε ένα παιχνίδι που η μπάλα ήταν περισσότερη ώρα στον αέρα, παρά στο χόρτο.

Ο Ολίσε ξεκίνησε με κέφι, αλλά στο β μέρος κουράστηκε. Είχε μια καλή ευκαιρία στο α μέρος, αλλά προτίμησε σουτ αντί για πάσα, ενώ ακόμη οι Πορτογάλοι ήταν… κρύοι. Οι εμπνεύσεις του καλές.

Ο Αθανασιάδης έτρεξε πολύ. Ήταν στις φάσεις, αν και το παιχνίδι δεν ήταν στα μέτρα του κι έδειξε παθιασμένος για ένα γκολ. Μια φορά κατάφερε να κερδίσει τις μονομαχίες εντός περιοχής κι ο αντίπαλός του τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής έδειξε παίζεται. Εδώ δεν είδε το οφσάιντ που έβγαζε μάτια. Μια υποψία πέναλτι θα καταλόγιζε;

paok_benfika_0_1_20120220_02.jpg

Πρώτη αλλαγή ο Λούκας. Δεν βρήκε τους χώρους που ήθελε, αλλά επιθετικά δημιούργησε πονοκεφάλους στο χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ίσως να έπρεπε να πάρει περισσότερα λεπτά.

Κεφάτος και ο Στοχ. Μάλιστα, παρά το ότι μικρός το δέμας, είναι αυτός που… μπερδεύει την άμυνα, στη φάση που οι Πορτογάλοι έδιωξαν όπως – όπως μπροστά από τον τερματοφύλακά τους, προς τη λήξη του αγώνα. Άδικη η κάρτα που δέχτηκε από τον Γερμανό διαιτητή, σε μια φάση που ο Σταρκ του κάνει, εμφανώς… φάουλ.

Ο Σαλπιγγίδης μπήκε δέκα λεπτά πριν τη λήξη και δεν κατάφερε να μπει στον ρυθμό του αγώνα. Ίσως κι αυτός να είχε να δώσει κάτι παραπάνω, αν έμπαινε νωρίτερα.

Ο Στέφενς, για πρώτη φορά, παράτησε το στιλ παιχνιδιού “δε με νοιάζει αν φάω πέντε, θα… βάλω έξι”. Και πέτυχε διάνα. Αν δεν υπήρχε το γκολ – οφσάιντ, θα είχε καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του σε νίκη.

Ο ΠΑΟΚ έχει άλλο ένα… ημίχρονο μπροστά του. Χωρίς Σταρκ και την παρέα του, όλα παίζουν.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας
Καιρός: Αίθριος
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Βοηθοί: Γιαν Χέντρικ Σάλβερ (Γερμανία), Μάικ Πίκελ (Γερμανία)
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε, Μαντούρο, Λάζαρ (82' Σαλπιγγίδης), Ολίσε (76' Στοχ), Νίνης (63' Λούκας), Αθανασιάδης
Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεζούς): Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Πέρεζ (63' Φέισα), Αντρέ Γκόμεζ (66' Μάρκοβιτς), Ντζούρισιτς, Σουλεϊμάνι (75' Σάλβιο), Λίμα
Γκολ: Λίμα 59'