Το σκι είναι άθλημα που δεν συγκαταλέγεται στα... extreme σπορ. Αυτό βέβαια όταν όσοι ασχολούνται με το πιο γνωστό χειμερινό άθλημα φροντίζουν να κάνουν τις βόλτες τους εκεί που τα χιονοδρομικά κέντρα το επιτρέπουν. Οταν φεύγουν από τις ειδικές πίστες που είναι φτιαγμένες για τους σκιέρ και προσπαθούν να δοκιμάσουν τη τύχη τους σε πιο... δύσκολες πλαγιές, τότε το αποτέλεσμα είναι ασφαλώς πιο θεαματικό, η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο, όμως και ο κίνδυνος για ατύχημα αυξάνεται κατακόρυφα.

Αλλωστε τα χιονοδρομικά κέντρα προειδοποιούν ότι κάθε επίδοξος σκιέρ που θέλει να διασχίσει κάποια πλαγιά που δεν ανήκει στις ασφαλείς πίστες, τότε παίρνει την ευθύνη πάνω του. Ανά καιρούς έχουν υπάρξει αρκετά ατυχήματα, με επίδοξους σκιέρ να υπερτιμούν τις δυνατότητες τους και να έρχονται αντιμέτωποι με τοπία και κλίσεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν. Το πιο πρόσφατο αλλά και πιο τρανό παράδειγμα είναι αυτό του Μίκαελ Σουμάχερ.
Ωστόσο, όσο επικίνδυνο και να είναι, ο,τι και να συμβεί, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που αψηφούν κάθε αίσθηση κινδύνου για χάρη λίγων λεπτών απόλυτης απόλαυσης. Ανθρωποι σαν και αυτούς στο βίντεο που ακολουθεί, που κατεβαίνουν πλαγιές σχεδόν... κάθετες, με εξωφρενική ταχύτητα όπως είναι λογικό. Ευτυχώς για τους συγκεκριμένους, αν και ο κίνδυνος ήταν απίστευτα μεγάλος, κατάφεραν να κατέβουν ολόκληρη την κάτασπρη πλαγιά χωρίς να προκληθεί κάποιο ατύχημα.