© copyright 2008 by Konstantin Kern

Ο πολυβραβευμένος συνθέτης, τσελίστας και μπασίστας  Henning Sieverts, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για μία συναυλία.

 

Στο πλαίσιο της σειράς «Ανάσες», που οργανώνουν το Goethe-Institut Thessaloniki και η United World, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στις 24 Ιανουαρίου 2014, την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014, στις 9 το βράδυ, στην Αίθουσα Δοκιμών της Κ.Ο.Θ.(λεωφόρος Νίκης 73).

Ο Henning Sieverts, (έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με τα βραβεία „Echo Jazz 2010“ και „NeuerDeutscher Jazzpreis 2007“), παρουσιάζει στην Θεσσαλονίκη το τρίο «Symmethree». Μαζί με τον κιθαρίστα RonnyGraupe και τον τρομπονίστα Johannes Lauer θα μας ταξιδέψουν σε ένα μουσικό τοπίο, όπου οι επιρροές από ταblues, την παραδοσιακή τζαζ αλλά και την ποπ μουσική συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό σύγχρονης τζαζ.

Στη μουσική τους τα μοτίβα εναλλάσσονται συνεχώς, ενώ ο αυτοσχεδιασμός και η προσήλωση στην παρτιτούρα συνυπάρχουν αρμονικά.

Symmethree_01.jpg

Τις συνθέσεις του Sieverts συμπληρώνει μια ασυνήθιστη ενορχήστρωση, όπου η μελωδία, τα ακόρντα και η μπασογραμμή κατανέμονται ισομερώς και στα τρία όργανα.

Του Henning Sieverts του αρέσει να παίζει. Όχι όμως μόνο μουσική. Αφού ένα ακόμη πάθος του είναι οι σπαζοκεφαλιές: λύνει περίπλοκους γρίφους και παίζει με τις ώρες σκάκι και sudoku. Αυτό που τον ξεχωρίζει όμως είναι, ότι δε σταματά εκεί, καθώς χρησιμοποιεί το πάθος του αυτό για να συνθέτει ήχους! Οι συνθέσεις που προκύπτουν έχουν μια πολύ ξεχωριστή ομορφιά, είναι διασκεδαστικές και σίγουρα κάνουν αίσθηση! Όταν τις ακούει κανείς σχεδόν ξεχνά, ότι πρόκειται για κομμάτια γραμμένα βάσει μίας τόσο πανούργας συνταγής, που υπακούει στους νόμους της συμμετρίας.