police_car7.jpg

Πενταμελή σπείρα διαρρηκτών και ο κλεπταποδόχος τους, που δρούσαν στην Ημαθία, εξάρθρωσε η αστυνομία.

 

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν δύο κλοπές, σε Κοπανό και Χαρίεσσα Ημαθίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστες των κλοπών είναι πέντε Έλληνες 21, 24, 24, 26 έως 52 ετών κι ένας Αλβανός 36 ετών. Οι δράστες πουλούσαν τα κλοπιμαία σε 47χρονο, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η σπείρα, ξημερώματα της 8 Μαΐου 2013, διέρρηξε κατάστημα με είδη υγιεινής στον Κοπανό, που ανήκει σε 52χρονο κι έκλεψε διάφορα εργαλεία, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 50.000 ευρώ. Μάλιστα, για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία χρησιμοποίησαν… ημιφορτηγό της επιχείρησης που διέρρηξαν, το οποίο, στη συνέχεια, ετκατέλειψαν σε αγροτική περιοχή στην Χαρίεσσα Ημαθίας.

Επίσης, ξημερώματα της 14 Μαΐου 2013, διέρρηξαν αποθήκη πολυκαταστήματος 61χρονου κι έκλεψαν χαλκοσωλήνες και ορειχάλκινα εξαρτήματα και βρύσες, συνολικής αξίας 242.000 ευρώ. Και αυτά τα κλοπιμαία, τα φόρτωσαν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο της επιχείρησης , το οποίο εγκατέλειψαν στην αγροτική περιοχή Νέας Νικομήδειας Ημαθίας.

Τα σιδερένια αντικείμενα πούλησαν στον 47χρονο, ο οποίος διατηρεί μάντρα παλαιών σιδερικών σε περιοχή της Ημαθίας.

Οι ίδιοι δράστες κατηγορούνται για κλοπές που διενεργήθηκαν στην περιοχή των Γιαννιτσών, ενώ ο 47χρονος ενέχεται και σε άλλη περίπτωση, όπου, επίσης, κατηγορείται για κλεπταποδοχή.

Πρώτος από τη σπείρα συνελήφθη ο 36χρονος υπήκοος Αλβανίας(παραμονή Χριστουγέννων), διότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών, για διακεκριμένες κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών της σπείρας διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διερευνηθεί αν οι δράστες εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.