«Η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας. Και δυστυχώς δεν έχει πρόβλημα μόνο εισαγόμενης τρομοκρατίας, όπως άλλες χώρες, έχει μεγάλο πρόβλημα και εγχώριας τρομοκρατίας».


Αυτό ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον δέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας, ευχήθηκε στον υπουργό να πάει καλά η χρονιά, με επιτυχίες. «Σας συγχαίρω για τη δουλειά που κάνετε, χρειάζεται βέβαια και η στήριξη της Δικαιοσύνης για να πάει ακόμα καλύτερα» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε, επίσης, ότι ξεκίνησε άσχημα η χρονιά. «Σήμερα έχουμε το δυσάρεστο αυτό περιστατικό», είπε, εννοώντας την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού. Σημείωσε πως η Ελληνική Αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της κι άφησε αιχμές για την Δικαιοσύνη.

«Η αστυνομία έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη δεκάδες τρομοκράτες τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, πρέπει να πω, αρκετοί από αυτούς, αυτήν τη στιγμή είναι ελεύθεροι. Και έχουμε και σήμερα το πολύ δυσάρεστο περιστατικό με τον αδειοδοτηθέντα καταδικασθέντα για την τρομοκρατία. Ειλικρινά, είναι ιδιαίτερα στενάχωρο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.