seli_02.jpg

Bρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα -14 Ιανουαρίου- και μόλις σήμερα έγινε η πρόσληψη εποχικού προσωπικού για το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου!

Θα είχαμε πρόβλημα αν είχε χιόνι στο συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο , παραδέχθηκε στην εκπομπή “...Πέριξ” της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, πριν από λίγο.
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή, επικρατούν κακή διαχείριση , κακές επιλογές, προβληματικό ιδιοκτησιακό καθεστώς σε πολλά χιονοδρομικά της Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως σχολιάζει στο Facebook η δημοσιογράφος Βιβή Ανδρίτσου, παρουσιάστρια και αρχισυντάκτρια της εκπομπής, “την ώρα που θέλουμε να ενισχύσουμε τον ορεινό τουρισμό και μιλάμε για λευκές εβδομάδες, την ίδια ώρα, δύσκολες μέρες ζουν έμποροι και καταστηματάρχες στην Ημαθία και στους γειτονικούς νομούς, όπως τόνισε ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, Νίκος Πατσιαβούρας”.
Όπως είπε ο κ. Πατσιαβούρας, η πτώση του τζίρου τις γιορτές έφθασε στο 25% με 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι προσδοκίες για τις χειμερινές εκπτώσεις είναι περιορισμένες.
Δυστυχώς δεν έχουν πληρωθεί ακόμη οι αγρότες από τον ΕΛΓΑ και αδυνατούν να καταναλώσουν και να στηρίξουν την αγορά της Ημαθίας. Ο κ.Καραπαναγιωτίδης υποστήριξε ότι χρήματα υπάρχουν στον ΕΛΓΑ αλλά είναι ελάχιστο το προσωπικό στον εν λόγω οργανισμό με αποτέλεσμα να παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.