diamantopoulos_papas_20131226_01.jpg

Να ζητήσει δημόσια συγνώμη γιατί «λύτρωση δεν βλέπει» με κανέναν άλλο τρόπο, προέτρεψε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Καστοριά Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

 

Ο λόγος; Ο Διαμαντόπουλος, σε τοπική εκδήλωση, ντύθηκε παπάς για να… θάψει το μνημόνιο, συμμετέχοντας σε καρναβαλικό άρμα! Έβαλε ράσα, ένα βυσσινί πανί για πετραχήλι, πήρε ένα… γουδί κι ένα κουταλάκι, κρέμασε πάνω του την επιγραφή «παπα-Σούρας» κι άρχισε να… κοινωνεί τον κόσμο!

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος στο κήρυγμά του, μετά τη Θεία Λειτουργία, σήμερα το πρωί, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα τη διαγραφή του βουλευτή, τονίζοντας:

«Ντύθηκε ανέμελος παπάς και πήρε ένα βάζο για να κοινωνήσει τον κόσμο. Δεν μπορεί να εμπαίζει το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Αν ήμουν αρχηγός του κόμματός του θα τον είχα διώξει την ίδια μέρα. Μπορεί ένας βουλευτής να προσβάλει την ορθόδοξη πίστη; Πρέπει να παραιτηθεί ή η ηγεσία του κόμματός του να του επιβάλλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Αν δεν μετανοήσει λύτρωση δεν βλέπει», είπε ο Παναγιότατος.