newspaper_01.jpg

Σεμινάριο για το πώς μπορούν, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αποτελέσουν «όπλα» κατά της ξενοφοβίας και του κοινωνικού αποκλεισμού αρχίζει, αύριο, στη Θεσσαλονίκη.

 

Το σεμινάριο οργανώνουν οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Το σχέδιο κατάρτισης "MAX - Media Against Xenophobia ", θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Το Μ.Α.Χ θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή 22 νέων 18 - 30 ετών, από 11 χώρες (Ιταλία, Σερβία, ΠΓΔΜ, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κύπρο, Κροατία, Αλβανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα) στις οποίες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, εμφανίζονται φαινόμενα ρατσισμού, λογοκρισίας και αδιαφάνειας των κρατικών ΜΜΕ (σ.σ. αγνοούν, προφανώς, ότι όσον αφορά τα ελληνικά “κρατικά” ΜΜΕ υπάρχει ένα… θέμα από το καλοκαίρι).

Οι εργασίες του προγράμματος θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Βεργίνα (Μοναστηρίου 19, τηλ. 2310 516021).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη και τις δραστηριότητες του M.A.X., μπορείτε να ενημερώνεστε στην ιστοσελίδα του οργανισμού Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων www.usbngo.gr και στο https://www.facebook.com/usbngo.

Το πρόγραμμα "Media Against Xenophobia" συγχρηματοδοτείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης και συγκεκριμένα από το European Youth Foundation και τη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Ο μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» (United Societies of Balkans – U.S.B.) ιδρύθηκε το 2008, στη Θεσσαλονίκη, με όραμα την κινητοποίηση και ενδυνάμωση της νεολαίας. Δραστηριοποιείται στον τομέα της νεανικής κινητικότητας, της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και της προώθησης του διαπολιτισμικού διαλόγου.