Μετά από χιλιάδες ώρες ταξιδιών στους δρόμους της Αθήνας, η «σχεδία», το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, ανοίγει τα πανιά της, και χαράζει ρότα για τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. 


Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου,  στην Αίθουσα Νερού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 1, στις 12:00) θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του περιοδικού, αλλά και ολόκληρου του κοινωνικού αυτού project.

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 12:00, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας θα στηθεί ένα μουσικό χάπενινγκ. Γνωστοί καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα θα στείλουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και συσπείρωσης ενάντια στη φτώχεια, ενώ  άνθρωποι της «σχεδίας» θα συνομιλούν με τον κόσμο και θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να μάθουν περισσότερα για τη νέα εκδοτική πρωτοβουλία. 

Η «σχεδία» δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου (περίπτερα κ.λπ.). Πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές αυτοί προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες: Άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50€) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή.

Οι άνθρωποι του περιοδικού μας καλούν, από αυτήν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, να αναζητήσουμε, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, τους ανθρώπους με το κόκκινο γιλέκο, οι οποίοι θα πουλούν το περιοδικό.