Ληστεία και κλοπή, σε δυο πρατήρια υγρών καυσίμων διέπραξαν δυο νεαροί οι οποίοι βρίσκονται, ήδη, κρατούμενοι στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη του ενός πρατηρίου.


Οι δυο δράστες, 22 και 26 χρόνων, διέπραξαν την πρώτη ληστεία το πρωί της 17 Οκτωβρίου 2013. Φορώντας κουκούλες και κρατώντας καραμπίνα, πρώτα διέρρηξαν το βενιζνάδικο 36χρονου στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής κι άρπαξαν 20 ευρώ σπάζοντας την ταμειακή μηχανή και προκαλώντας ζημιές ύψους 150 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 22χρονος ήταν αυτός που εισέβαλε στο πρατήριο κι ο 26χρονος αυτός που έπαιζε το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Πάντα σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, το βράδυ της επομένης, οι ίδιοι δράστες δολοφόνησαν πρατηριούχο υγρών καυσίμων, στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής, για να τον ληστέψουν. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών, οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι στις Δικαστικές Φυλακές Θεσσαλονίκης, θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες ή κλοπές.