Έρευνες στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, διενεργεί η αστυνομία για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού.


Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δεν εμφανίστηκε, χθες, στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας, όπως ορίζει η απόφαση για την άδεια που πήρε από το σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο κρατείται. Αμέσως σήμανε συναγερμός κι άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει λάβει άλλες επτά φορές άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα, χωρίς προβλήματα. Μάλιστα, στην άδεια αυτή, τις προηγούμενες ημέρες εμφανίστηκε κανονικά στο αστυνομικό τμήμα –υποχρεούται να εμφανίζεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της άδειάς του. Χθες, όμως, δεν εμφανίστηκε και οι αρχές τέθηκαν επί ποδός.

Ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού, που μίλησε στον Σκάι, είπε πως είναι «επαναστατικό καθήκον» του πελάτη του, να αποδράσει και εξέφρασε την άποψη πως ο Βασίλης Ξηρός, αδελφός του Χριστόδουλου, που τραυματίστηκε στην έκρηξη η οποία έγινε αφορμή για να αρχίσει το ξήλωμα της 17 Νοέμβρη, έπρεπε, ως πολυτραυματίας, να έχει αφεθεί ελεύθερος.