Με επιστολή του, νωρίς το βράδυ, στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανακοινώνει την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί αποχωρώντας από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, Το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με γραπτή ανακοίνωσή του αποδοκίμασε τη στάση του Πέτρου Τατσόπουλου, ωστόσο δεν υπήρξε καμία εξέλιξη όσον αφορά την παραίτησή του, την οποία όπως ο ίδιος ανακοίνωσε έχει υποβάλλει στον κ. Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τατσόπουλος δεν εκλήθη από το προεδρείο της ΚΟ για μεταξύ τους συνάντηση, παρά τη βεβαιότητα που υπήρχε περί του αντιθέτου, ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος».

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη και εκ των πραγμάτων το «θέμα Τατσόπουλου», αλλά και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης.