Απίστευτο κι όμως αληθινό -και ελληνικό! Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, από το 2006, δεν έχει αξονικό και μαγνητικό τομογράφο και αποκτά τώρα!


Οι τομογράφοι παραμένουν εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς διακομίζονται αναγκαστικά με ασθενοφόρο, συνοδευόμενοι από γιατρό, σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Η ταλαιπωρία τους είναι αφάνταστη -και λύση, ως τώρα, δεν υπάρχει.

Η ταλαιπωρία των ασθενών λαμβάνει όμως τέλος, καθώς μπήκαν οι υπογραφές από τους εμπλεκόμενους φορείς και άμεσα το ΑΧΕΠΑ, θα προμηθευτεί τα νέα μηχανήματα.

Αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσει, επιτέλους, η διακομιδή των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία για εξετάσεις. Πέρα από την ταλαιπωρία των ασθενών, η διακομιδή σήμαινε πως

Επίσης άμεσα θα γίνει αντικατάσταση και της «τρίτης κάμερας» του νοσοκομείου, η οποία χρησιμοποιείται για σπινθηρογραφήματα και βρίσκεται στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, καθώς έχει ξεπεράσει τα 15 χρόνια ζωής.

Επιπλέον, το ΑΧΕΠΑ θα εξοπλιστεί με το στερεοτακτικό γραμμικό επιταχυντή, το μηχάνημα για αναίμακτη χειρουργική. Πρόκεται, όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Βέργουλας, για μηχάνημα υψηλής ευκρίνειας  ιδανικό για επεμβάσεις που αφορούν πολύ μικρές βλάβες του εγκεφάλου, μηχάνημα που δεν υπάρχει σε άλλο νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας και των Βαλκανίων -και ως εκ τούτου θα καλύπτει ανάγκες εντός και εκτός συνόρων της περιοχής.

Στο νοσοκομείο κτίζεται νέα πτέρυγα, η οποία θα δώσει 20 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, αίθουσες ανάνηψης και αποστείρωσης. Είναι θέμα ημερών, η ανακοίνωση από την αρμόδια υπηρεσία της έναρξης κατασκευής του έργου που θα αλλάξει ριζικά την λειτουργία του νοσοκομείου.