ΧΙΟΝΙΑ_22.JPG

Με αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα οχήματα τα οποία κινούνται σε ορεινούς δρόμους της Χαλκιδικής, της Ημαθίας και άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας –κι όχι μόνον.

 

Αναλυτικά:

Στην Πέλλα, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα τα οποία κινούνται από την Άρνισσα προς το Χιονοδρομικό κέντρο του όρους Βόρας (Καϊμακτσαλάν), από το 12ο ως το 25ο χιλιόμετρο.

Στην Ημαθία, απαιτούνται αλυσίδες για τα οχήματα τα οποία κινούνται στις επαρχιακές οδούς από τη Βέροια προς το χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι, από 15ο έως 19ο χλμ.,  από τη Νάουσα στα Τρία Πέντε Πηγάδια, από το 70ο ως το 18ο χιλιόμετρο και στην παλιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 82 χλμ. έως 98 χλμ( όρια Ν. Κοζάνης).

Στη Χαλκιδική τα οχήματα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από 58ο χλμ. έως 75ο χλμ. καθώς και στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας

Στον Έβρο, χρειάζεται αλυσίδες το επαρχιακό οδικό δίκτυο Ορμενίου – Πενταλόφου – Κομάρων.

Στην Καστοριά με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα οχήματα που κινούνται στις εθνικές οδούς Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 28ο χλμ. και Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) από 30ο έως 50ο χλμ. Η Εγνατία οδός είναι ανοικτή σε όλο το μήκος της.

Στη Φλώρινα, απαιτούνται αλυσίδες στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ.

Στην Καρδίτσα, χρειάζονται αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας – Άρτας, από 47ο έως 61ο χλμ. (θέση Τύμπανος προς Δυτ. Αργιθέα) και Μουζακίου-Στεφανιάδας, από 12ο έως 22ο χλμ (θέση Άγιος Νικόλαος προς Ανατολική Αργιθέα).

Στην Αιτωλοακαρνανία, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα οχήματα τα οποία κινούνται στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – Άνω χώρας από 61ο χλμ.

Επίσης, διακόπηκε η κυκλοφορία, λόγω βροχοπτώσεων, σε διαβάσεις ποταμών στη Ροδόπη και συγκεκριμένα: Στις διαβάσεις των ποταμών Λισσού (περιοχή Αγίας Μαρίνας), Τραύου(περιοχή Ν.Καλλίστης), Ποντικορέματος Αρριανών-Φιλύρας, Κάλχαντος, Σκαλώματος, Βοσβόζη (στην περιοχή Ηφαίστου), Κομψάτου (στην περιοχή Μωσαϊκού), οι διαβάσεις στα ποτάμια μεταξύ Αετοκορυφής και Διώνης και στην περιοχή Γρατινής, καθώς και του μικρού ρέματος στην περιοχή του βιολογικού Μεσοχωρίου Ροδόπης.