aris_kolossos_rodou_57_68_20140111_01.jpg

Με τον χειρότερο τρόπο έκλεισε τον πρώτο γύρο ο Άρης, που έχασε από τον Κολοσσό Ρόδου, μέσα στο «Αλεξάνδρειο», με 57-68, για την 13η αγωνιστικής της Α1.

 

Η 8η ήττα στο πρωτάθλημα για το συγκρότημα της Θεσσαλονίκης μπορεί να χαρακτηριστεί οδυνηρή, καθώς θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο γύρο για να μπει στα πλέι οφ και κατά δεύτερο λόγο να μην κινδυνεύσει. Ο Πελεκάνος με 15 πόντους και ο Αθηναίου με 12 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των «κιτρίνων».

ΠΑΟΚ: Έκανε τα εύκολα – δύσκολα

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο ΠΑΟΚ στην Χαλκίδα, παρ'  όλα αυτά πέρασε το εμπόδιο του Ικάρου με 86-78 , στο εναρκτήριο ματς της 13ης αγωνιστικής της Α1 (φινάλε του πρώτου γύρου).

ikaros_xalkidas_paok_76_86_20140111_01.jpg

Σε αυτό βοήθησαν, βέβαια, οι τρεις “άρχοντες” του αγώνα, που χρέωσαν δυο συνεχόμενες τεχνικές ποινές και ένα αντιαθλητικό στον ΠΑΟΚ και δεν έδωσαν δυο επιθετικά φάουλ σε άλλες δύο επιθέσεις. Έτσι, η διαφορά έφθασε στους 10, τρία λεπτά πριν τη λήξη.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά, που προηγήθηκε σχεδόν με 30 πόντους στο πρώτο μέρος, χαλάρωσε στο δεύτερο με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ανεβάσουν την απόδοσή τους και στα τελευταία 30'' η διαφορά έπεσε στο -5 (78-83). Τελικά η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έφτασε στη νίκη, χάρις στην οποία διατηρήθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας κλείνοντας τον πρώτο γύρο  με 8 επιτυχίες και 5 ήττες.

Ο Τσαϊρέλης με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, ενώ με 20 τελείωσε τον αγώνα ο Άσκα για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Τα άλλα παιχνίδια

ΚΑΟΔ και Νέα Κηφισιά επέστρεψαν στις νίκες, καθώς επιβλήθηκαν επί των Τρικάλων και Πανελευσινιακού, κλείνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Δράμας επιβλήθηκε με 80-73 των Θεσσαλών, οι οποίοι προέρχονταν από δύο διαδοχικές νίκες, ενώ στο Ζηρίνειο η Νέα Κηφισιά υποχρέωσε τον Πανελευσινιακό στην 3η διαδοχική του ήττα, αυτή την φορά με 81-73.

Για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν η 7η νίκη σε 13 παιχνίδια, ενώ η «αυλαία» του πρώτου γύρου βρήκε το συγκρότημα του Θριάσιου να χάνει για 8η φορά.