Περίπου 200 μπαταρίες για οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκλεψαν τρεις νεαροί και τις πούλησαν σε 63χρονο ιδιοκτήτη μάντρας στην Πυλαία.


Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είναι 24, 28 και 22 χρόνων. Μπήκαν στο συνεργείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην Πυλαία, στο χρονικό διάστημα από 17 ως 20 Ιανουαρίου και έκλεψαν τις μπαταρίες, συνολικής αξίας περίπου 1.500 ευρώ. Την κλοπή αντιλήφθηκε ο επιπυραγός, αρμόδιος για το συνεργείο, ο οποίος κατήγγειλε την κλοπή στην Αστυνομία.

Αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση, εντόπισαν τη μάντρα του 63χρονου στην Πυλαία, όπου βρέθκαν πλήθος μπαταριών, τις οποίες ο δράστης είχε τεμαχίσει. Μέσα σε αυτά τα κομμάτια βρέθηκαν και 95 που είχαν ειδική σήμανση και αποδείχτηκε ότι ήταν από τις κλεμμένες μπαταρίες της Πυροσβεστι΄κης Υπηρεσίας. 

Έξω από τη μάντρα περίμεναν, σε αυτοκίνητο, οι τρεις νεαροί, οι οποίοι συνελήφθησαν ως υπαίτιοι της κλοπής. Μάλιστα, στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν κουλούρες χαλκού, βάρους 130 κιλών, τις οποίες είχαν κλέψει νωρίτερα την ίδια μέρα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.