Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Παλαιστίνιο Πρέσβη στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι είχε σήμερα Δευτέρα 20 Ιανουάριου 2014, στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης – παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, του υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων της πρεσβείας, Μωχάμετ Τζεράρ και του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Ασσόκι Σέντκι – συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των τομέων της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και του πολιτισμού. 

Ο Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε ότι «ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική, αλλά αναπτύσσει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλους. Εξάλλου με τις συγκρούσεις και τις διαφωνίες δεν επέρχονται συμφωνίες, δεν υπάρχει ανάπτυξη». Επιπλέον ενημέρωσε την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία για τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014. 
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να γίνουν περαιτέρω ενέργειες και συναντήσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής, τουριστικής και πολιτιστικής συνεργασίας στο επίπεδο της «διπλωματίας των πόλεων».