filakes_1.jpg

Έπειτα από 61 ημέρες, ο κρατούμενος των φυλακών Λάρισας, Σπύρος Στρατούλης, σταμάτησε την απεργία πείνας.

 

Σε επιστολή που δημοσιοποίησε, ο Στρατούλης υποστηρίζει πως το αρμόδιο συμβούλιο Πλημμελειοδικών έχει λάβει απόφαση για την υπόθεσή του, αλλά δεν του την έχει κοινοποιήσει.

“Έχοντας αντιληφθεί ότι η υπόθεση μου έχει κριθεί ήδη και αρνούμενος να συμμετέχω σε ένα παιχνίδι γραφειοκρατίας ή να χειρίζομαι το μέλλον της υγείας μου με τους όρους που διαμορφώθηκαν, σταμάτησα την απεργία πείνας που ξεκίνησα από 11-11-2013”, δηλώνει στην επιστολή του.

Όπως λέει, “η απεργία πείνας δεν είναι ένα συμβολικό παιχνίδι εντυπώσεων αλλά μία πραγματική μάχη που μετριέται σε λεπτά και δευτερόλεπτα. Είναι μία μάχη απέναντι σε όσους βάλθηκαν να κρίνουν τις ζωές μας, με σύμμαχο πάντοτε, τη συλλογική αντίσταση. Αρνούμαι να απαξιώσω αυτό το σκληρό μέσο αγώνα ή να υποβιβάσω την αδιαπραγμάτευτη αξία της απεργίας, παίζοντας κρυφτούλι με τη δικαστική εξουσία, μέχρι την τυπική γνωστοποίηση του αποτελέσματος”.

Ο Στρατούλης στέλνει “αγωνιστικούς χαιρετισμούς σ΄ όσους στάθηκαν δίπλα μου προκειμένου να καταφέρουμε από κοινού, όσα διεκδικήσαμε μέχρι σήμερα”, μιλά για πολλούς αγώνες που θα δοθούν, ακόμη, “μέχρι το ολοκληρωτικό γκρέμισμα των φυλακών” και προαναγγέλλει ότι θα επανέλθει –προφανώς με νέα επιστολή- μετά την ανακοίνωση (όπως λέει) του αποτελέσματος.