Συντονίζουν τις ενέργειές τους για την τουριστική προβολής της Μακεδονίας και της Θράκης το 2014 οι περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας. Αποφάσισαν κοινή συμμετοχή στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του Βουκουρεστίου και της Μόσχας, στη διάρκεια σημερινής σύσκεψης υπό τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης.
 
Στη σύσκεψη στο Διοικητήριο, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Θεόδωρος Καράογλου ανέλυσε στους αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Γιώργο, Δυτικής Μακεδονίας, Φιλώτα Ταλίδη, και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργο Γερομάρκο, το πλάνο του υπουργείου για την ευρύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Βόρειας Ελλάδας και συμφώνησαν στην κοινή συμμετοχή στις θεματικές εκθέσεις στη Ρουμανία και τη Ρωσία, οι αγορές των οποίων παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Στο ίδιο πλαίσιο, αναλύθηκαν οι προοπτικές επέκτασης αυτής της κοινής δράσης και σε άλλους τομείς ανάπτυξης υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Καράογλου υποδέχτηκε στο γραφείο του τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νεοσύστατου “Thessaloniki Convention Bureau” (Γραφείο Συνεδρίων Θεσσαλονίκης), με τα οποία συζήτησε τρόπους προβολής της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού.