theofaneia_sykies_20140106_02.jpg

Με τη βοήθεια Θεού και… καιρού εορτάστηκαν και φέτος με κάθε τιμή, σεβασμό και μεγαλοπρέπεια τα Άγια Θεοφάνεια, από τους ιερούς ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και το δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Στο δήμο έγιναν δύο τελετές αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού -στις Δημοτικές Ενότητες Συκεών και Νεάπολης.

theofaneia_sykies_goniadis_20140106_01.jpg

Στην τελετή αγιασμού των υδάτων που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών, από τους ιερείς του Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους και Χριστοφόρου Συκεών, 25 θαρραλέοι νέοι και παιδιά, μεμονωμένοι κολυμβητές ή μέλη αθλητικών συλλόγων, βούτηξαν στα νερά επιχειρώντας να πιάσουν πρώτοι το Σταυρό. Ευλογημένος από το Θεό και ευνοημένος από την τύχη, ο μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών Κωνσταντίνος Γωνιάδης, ο οποίος κατάφερε ν’ αγγίξει πριν από τους άλλους το σύμβολο της ορθοδοξίας.

Στη Νεάπολη, η αντίστοιχη τελετή φιλοξενήθηκε στη δημοτική πισίνα, και τελέστηκε από τους Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Αγίου Γεωργίου.

theofaneia_neapoli_20140106_02.jpg

Λίγο πριν οι κολυμβητές πέσουν στο νερό, ιερείς, ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, μέλη της διοίκησης, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, άφησαν λευκά περιστέρια να πετάξουν ελεύθερα στον ουρανό, σύμβολα της φώτισης, της πίστης και της ειρήνης.

theofaneia_neapoli_petridis_20140106_01.jpg

Αμέσως μετά, περίπου 20 γενναίοι νεαροί κολυμβητές τίμησαν το έθιμο, με τον Σταύρο Πετρίδη, φοιτητή των ΤΕΦΑΑ από τις Συκιές, να αναδεικνύεται ο τυχερός του 2014.

Ευχές για πνευματική φώτιση, υγεία και μια καλήχρονιά για όλους, έδωσαν οι ιερείς και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ενώ την τελετή συνόδευσε μουσικά η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης.