Στις καλένδες η δημιουργία γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη, λόγω κρίσης. 


Όπως ανακοίνωσε σήμερα, κατά την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη, η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού, η ίδρυση γραφείου απομακρύνεται και, τελικά, θα δημιουργηθεί μια «Αχτίδα», σε χώρο στο δημαρχείο, που θα διαθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπου θα είναι δυνατή η δορυφορική σύνδεση με τα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη στην Αθήνα και η απευθείας επικοινωνία του πολίτη, με τους επιστήμονες του γραφείου.

Για την επικοινωνία θα χρησιμοποιούνται ειδικά πρωτόκολλα, καθώς τα δεδομένα που παραδίδονται στο Συνήγορο του Πολίτη είναι απόρρητα και πρέπει να αποφευχθεί η περίπτωση υποκλοπής τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, σήμερα, στη δημοσιότητα, η κ. Σπανού, το 2013 έγιοναν 14.600 καταγγελίες στο Συνήγορο του Πολίτη, που θεωρείται αριθμός ρεκόρ. Το 2012 είχαν γίνει 11.700 καταγγελίες.  Επίσης, ενώ πριν τρία χρόνια οι καταγγελίες αφορούσαν, στην πλειοψηφία, πολεοδομικά θέματα, πλέον, αφορούν ασφαλιστικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά.

Η Συνήγορος του Πολίτη υπογράμμισε πως, οι καταγγελίες αφορούν, κατά σειρά, το υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο Οικονομικών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έπεσε στην… τρίτη θέση καταγγελιών, από την πρώτη που βρίσκονταν πριν τρία χρόνια. Πρόσθεσε ότι, το 82% των δημόσιων υπηρεσιών αποδέχονται τις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και το υπόλοιπο 18% δεν μπορεί να τις εφαρμόσει λόγω νομικών κενών.