Το τελευταίο δεκαήμερο λειτουργίας διανύει ήδη η 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό για μια τελευταία επίσκεψη στους χώρους και τις εκθέσεις, έως το κλείσιμο της «αυλαίας», την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014.


Μέχρι στιγμής η Μπιενάλε είχε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και αξιόλογη δημοσιογραφική κάλυψη: προσέλκυσε πάνω από 45.000* επισκέπτες και γράφτηκαν επαινετικά δημοσιεύματα στον εγχώριο και διεθνή Τύπο.

Βασικό άξονα της διοργάνωσης αποτελεί η Κεντρική Έκθεση «Παντού αλλά Τώρα» (‘Everywhere but Now’). Η έκθεση, που ολοκληρώνεται την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, φιλοξενείται στο μεγαλύτερο μέρος της στο Περίπτερο 6 στη ΔΕΘ, που με την ευκαιρία αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό ως εκθεσιακός χώρος, καθώς και σε έξι μουσεία και μνημεία της πόλης.

Απόψε στις 8 το βράδυ εγκαινιάζεται η τελευταία έκθεση-παραγωγή του κεντρικού προγράμματος της διοργάνωσης με τίτλο «Μεσογειακό Ταμπεραμέντο; Στερεότυπα τόπων και άλλοι μύθοι», η οποία θα διαρκέσει έως τις 9 Μαρτίου. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι. Παρουσιάζονται έργα που φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια του 4ου Εργαστηρίου Νέων Καλλιτεχνών, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο σε συνεργασία με το Πεδίο Δράσης Κόδρα,

Το πρόγραμμα των ανοιχτών ξεναγήσεων, που πραγματοποιήθηκαν καθόλη τη διάρκεια της Μπιενάλε, ολοκληρώνεται με τις δύο τελευταίες ξεναγήσεις στην Κεντρική Έκθεση «Παντού αλλά Τώρα» και συγκεκριμένα στο Περίπτερο 6, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 12:00 και 13:30. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για το κοινό.

Τελευταία επίσης ξενάγηση και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 12:00 και στην έκθεση του ΚΜΣΤ «Η συλλογή Κωστάκη και η ρωσική πρωτοπορία. 100 χρόνια από τη γέννηση του συλλέκτη» στη Μονή Λαζαριστών.