seismos_lefkada_lixouri_20140126_02.jpg

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η νήσος Κεφαλληνία, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Ι. Μιχελάκης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και η αποκατάσταση των πληγέντων.


Ο κ. Μιχελάκης βρίσκεται από χθες το βράδυ στο νησί για να δει ο ίδιος αλλά και να επιβλέψει τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν στο νησί, μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο μεγάλος χθεσινός σεισμός των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο κ. Μιχελάκης, αφού πρώτα επισκέφτηκε την περιοχή του Ληξουρίου, που έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές στην Κεφαλονιά, συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο του νησιού.
Τις πρώτες πρωινές ώρες που τελείωσε η σύσκεψη, ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε, μιλώντας στα ΜΜΕ, στον σκοπό της επίσκεψής του, στις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν από σήμερα κιόλας αλλά και στις ζημιές που έχουν προκληθεί.  Και κατέληξε: «Έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο συντονισμού στο κτίριο του ΤΕΙ, όπου εκεί θα βρίσκονται οι γενικοί γραμματείς υπουργείων και όλοι οι υπεύθυνοι που θα συντονίζουν από εκεί όλες τις ενέργειες. Υπάρχει ένα τηλέφωνο ανάγκης το 2671027311 αλλά και το 100».