mpimpasis_01.jpg

Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, ο Φώτης Μπίμπασης.
 
Ο κ. Μπίμπασης καλεί «όλους τους πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης που ευαισθητοποιούνται σε θέματα της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού», να συστρατευτούν «για την ανατροπή του παλαιοκομματικού μοντέλου διοίκησης του Δήμου, που το χαρακτηρίζει ο συγκεντρωτισμός και η έλλειψη λογοδοσίας».
Στη διακήρυξή του υπόσχεται νομιμότητα (και όχι νομιμοφάνεια) της λειτουργίας όλων των θεσμικών διαδικασιών, διαφάνεια της διαχείρισης των οικονομικών και των έργων, συμμετοχική διαδικασία στο σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των έργων που έχει ανάγκη η πόλη, αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ Δήμου και Δημότη.
Κάνει, επίσης, λόγο, για υγιεινό και ασφαλές χωρίς ρύπανση περιβάλλον, οικονομική αειφόρο ανάπτυξη, φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον ποιότητας, σεβασμό και ίση μεταχείριση και την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.
Αφήνει, δε, ανοικτό το δρόμο σε συνεργασίες: «Μόνο με μια πλατιά συνεργασία, με ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, με πρόγραμμα, ανιδιοτέλεια και δημοκρατική συγκρότηση, με αρχές την ισονομία και την αξιοκρατία, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση», τονίζει. Ζητά τη συγκτότηση αυτόνομου δημοκρατικού αυτοδιοικητικού μετώπου - φορέων - συλλογικοτήτων - ενεργών πολιτών «για την ανατροπή των παλαιού τύπου πολιτικών και της νοσηρής νοοτροπίας».
«Ελάτε να ξαναφτιάξουμε την Θεσσαλονίκη πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη», καταλήγει στη διακήρυξή του ο Φώτης Μπίμπασης.