xionia_skalia_01Χωρίς προβλήματα κύλησε η χθεσινή μέρα στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, παρά τη συνεχή χιονόπτωση. Μάλιστα, εκατοντάδες ήταν αυτοί που έσπευσαν στο Χορτιάτη για να χαρούν το χιόνι, αλλά και να απολαύσουν εδέσματα στις ταβέρνες της περιοχής!

 

Οι αρμόδιοι του δήμου είχαν φροντίσει, από την πρώτη στιγμή, να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους. Από το βράδυ του Σαββάτου, το δημαρχείο στο Πανόραμα, στην έδρα του δήμου, αλλά και οι εγκαταστάσεις στις δημοτικές ενότητες στο Φίλυρο, το Ασβεστοχώρι και το Χορτιάτη, έμειναν ανοικτές ως και αυτήν την ώρα, για να εξυπηρετήσουν κάθε περιστατικό.

Συνολικά 20 εκχιονιστικά οχήματα και άλλα μηχανήματα έδωσαν τη μάχη κόντρα στο χιονιά, ανοίγοντας τους δρόμους και ρίχνοντας συνολικά 700 τόνους αλάτι.

Όλο το κεντρικό αλλά και το δευτερεύον οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοικτό και τα οχήματα κινούνταν δίχως να χρειαστούν αλυσίδες.

Χωρίς προβλήματα και η πρόσβαση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», που εφημέρευε, ενώ κανονικά λειτούργησαν και όλες οι κλινικές και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής.

Χάρη στην κινητοποίηση του δήμου εξυπηρετήθηκε ακόμη και η πρόσβαση στις απομονωμένες κτηνοτροφικές μονάδες στα ορεινά του Ασβεστοχωρίου και του Χορτιάτη ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στα ζωντανά.

Το μεσημέρι της Κυριακής χιλιάδες Θεσσαλονικείς “ανέβηκαν” στο Χορτιάτη, χάρηκαν το παιχνίδι με το χιόνι και, στη συνέχεια, κατέκλυσαν τις ταβέρνες της περιοχής.

Σήμερα Δευτέρα όλα τα σχολεία του δήμου λειτούργησαν κανονικά, καθώς η πρόσβαση σε αυτά ήταν ομαλή λόγω της οργανωμένης προετοιμασίας τους από τα δημοτικά συνεργεία.