Στην περιοχή Κανταρε Κορινθίας συνελήφθησαν 33 Αφγανοί λαθρομετανάστες, ενώ κάποιοι άλλοι διέφυγαν, Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν με φορτηγά γνωστής εταιρίας διεθνών μεταφορών, που είχαν αριθμούς κυκλοφορίας από Τουρκία. Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες  για την σύλληψη και των υπόλοιπων λαθρομεταναστών.

Απίστευτη κομπίνα έστησαν μια 29χρονη και μια 17χρονη από το Νέο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Έλεγαν ότι οργανώνουν εκδήλωση και ζητούσαν τρόφιμα και ηχητικές εγκαταστάσεις, αλλά… τα κρατούσαν για τον εαυτό τους!

 

Οι δυο γυναίκες συνελήφθησαν και, σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία και απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Είχαν τηλεφωνήσει σε 24χρονο και του είχαν ζητήσει υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να συνοδεύσουν, με μουσική, μεγάλη… εκδήλωση και προσπάθησαν να του πάρουν –χωρίς να πληρώσουν- τρία ηχεία, έναν μείκτη κα ένα cd player.

Όπως διαπιστώθηκε, όμως, από την αστυνομία, με την ίδια δικαιολογία είχαν πάρει, στις 2 Ιανουαρίου, από 28χρονο, παρόμοιες συσκευές. Μάλιστα, τότε, είχαν εμφανιστεί και αρκετοί συνεργοί τους, για να πεισθεί ο επιχειρηματίας να δώσει τα μηχανήματα.

Στις 12 Δεκεμβρίου, οι δυο γυναίκες πήγαν στην Καβάλα και προμηθεύτηκαν κρέατα από 55χρονο κρεατέμπορα, αξίας 2.500 ευρώ! Του είπαν ότι δεν είχαν χρήματα επάνω τους και του πρότειναν να τις ακολουθήσει ως της Θεσσαλονίκη, με το αυτοκίνητό του, για να πληρωθεί. Όταν, όμως, έφθασαν στην περιφερειακή οδό, πάτησαν γκάζι και ξέφυγαν από τον 55χρονο!

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.