Με την κατάθεση, για δεύτερη μέρα, της οικονομικής επιθεωρήτριας, Αναστασίας Τσεμπερά, συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης.


Η μάρτυρας, η κ. Τσεμπερά, κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Η κ. Τσεμπερά ρωτήθηκε από εφέτη για το εάν εντόπισε και ποιες παραλείψεις του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου. Όπως είπε η επιθεωρήτρια, οι παραλείψεις ήταν πολλές, καθώς ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεν έκανε τους απαιτούμενους μηνιαίους ελέγχους στους λογαριασμούς του δήμου.

Η αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης ήταν έντονη, ενώ πολλές φορές ακούστηκε, από μέρους τους, η λέξη «ψεύδος» κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της κ. Τσεμπερά.

-Έπαθα έμφραγμα, τώρα, με αυτά που ακούω, θα πάθω και εγκεφαλικό, φώναξε κάποια στιγμή ο Μιχ. Λεμούσιας.

Σήμερα, για άλλη μία φορά, επιβεβαιώθηκε πως οι Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και Μιχάλης Λεμούσιας ακολουθούν διαφορετική γραμμή. Όταν επισημάνθηκε στον δικηγόρο του κ. Λεμούσια, Σωτήρη Καπετανόπουλο (επί σειρά ετών πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στις διοικήσεις Παπαγεωργόπουλου) η διαφορετική «γραμμή», ο κ. Καπετανόπουλος απάντησε: «Στα ποινικά δικαστήρια η ευθύνη είναι ατομική»…