Μπροστά από τις εφορίες διαφόρων περιοχών της χώρας συγκεντρώθηκαν σήμερα οι αγρότες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.
Χαρακτηριστικότερη όλων των συγκεντρώσεων, η διαμαρτυρία αγροτών της Αχαΐας με άλογα έξω από τη Γ' ΔΟΥ Πάτρας. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση των αγροτών έγινε στην εφορία Λαγκαδά.


Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αγροτών που βρίσκονται στην υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) αφορά η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.

«Τα πανωτόκια προσπαθούμε να μειώσουμε, να φέρουμε σε λογικά επίπεδα το χρέος. Δεν το χαρίζουμε. Όμως, η παλαιά ΑΤΕ μπορούσε να βάζει υποθήκες χωρίς να πληρώνει το κόστος υποθηκών -επειδή πήγαινε στο υποθηκοφυλακείο ατελώς- και έβαζε σε υποθήκη όλη την περιουσία του αγρότη, και ό,τι είχε στην τράπεζα, ή έπαιρνε ένα πολύ μεγάλο χωράφι. Έτσι, βρέθηκαν πάρα πολλά χωράφια υπερυποθηκευμένα και μπορεί για ένα δάνειο 1.000 ευρώ να έχεις υποθηκευμένο ένα χωράφι 10.000 ευρώ», ανέφερε ο υπουργός, εξηγώντας τους λόγους που απαιτούν τη ρύθμιση.