Τους συνδέσμους και τα άτομα που βοήθησαν τον Χριστόδουλο Ξηρό να αποδράσει αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει στρέψει τις έρευνές της στο οικογενειακό του περιβάλλον.


Ήδη καταθέσεις έχουν δώσει πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, ανάμεσα στα οποία και ο μικρότερος αδελφός του Βασίλης Ξηρός, ο οποίος είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη και αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2011, αφού εξέτισε μέρος της 25ετούς ποινής κάθειρξης που του είχε επιβληθεί.

Επίσης, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το κινητό τηλέφωνό του, το οποίο βρέθηκε απενεργοποιημένο στο σπίτι της οικογένειάς του. Στόχος είναι να αντληθούν πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του ή με πρόσωπα με τα οποία ήρθε σε επαφή. 


Οι αρχές εκτιμούν ότι ο 56χρονος εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καλλικράτειας Χαλκιδικής με τη βοήθεια συγγενών του. Εκτιμάται, επίσης, ότι η απόδραση είχε αποφασισθεί από καιρό και υλοποιήθηκε όταν ολοκληρώθηκαν οι υποδομές στήριξης όσον αφορά τα κρησφύγετα και τις ασφαλείς μετακινήσεις.