Συνεχίζεται, σήμερα, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης, η δίκη για την υπεξαίρεση στα ταμεία του κεντρικού δήμου.


Στο εδώλιο κάθονται, ως βασικοί κατηγορούμενοι, ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο τότε γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη.

Χθες, κατά την διεξαγωγή της δίκης, διεφάνη ότι, πλέον, οι υπερασπιστικές γραμμές των τριών, είναι διαχωρισμένες. Μάλιστα, όταν σε κάποιο σημείο της δίκης ο συνήγορος του Μιχάλη Λεμούσια, γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών, Αλέξης Κούγιας, απευθυνόμενος στην πρώτη μάρτυρα κατηγορίας, Αναστασία Τσεμπερά, που διενήργησε τον έλεγχο στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, ανέφερε και τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο συνήγορος του τελευταίου, Δημήτρης Τσάκος, ζήτησε να μην επικαλείται τον πελάτη του. Κι όταν ο κ. Κούγιας υπενθύμισε ότι, στην πρώτη δίκη, ο κ. Τσάκος ήταν συνήγορος και του πρώην δημάρχου και του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, ο κ. Τσάκος απάντησε ότι, σε αυτήν τη δίκη, είναι συνήγορος μόνον του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Χθες, οι συνήγοροι υπεράσπισης, κατέθεσαν αιτήματα για εξαίρεση της μάρτυρος Αναστασίας Τσεμπερά, υπογραμμίζοντας ότι ήταν η υπάλληλος που διενήργησε την προδικαστική διαδικασία κι ότι σε αυτήν κατέθεσε και ο βασικός κατηγορούμενος, Παναγιώτης Σαξώνης. Το δικαστήριο έκρινε, με βάση αποφάσεις του Αρείου Πάγου, ότι, σε ειδικές συνθήκες, επιτρέπεται κάτι τέτοιο και η εξέταση της κ. Τσεμπερά συνεχίστηκε κανονικά.