Theofaneia Thessaloniki Ypsilantis Giorgos 2013 01 06 01.jpg

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε, σε όλη τη χώρα ο εορτασμός των Θεοφανείων.


Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στο νησί Τέλενδος, παρέστη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος έφθασε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο, από το αεροδρόμιο της Κω, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Ο αγιασμός εγινε από τον μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παίσιο. Μετά την τελετή ο κ. Παπούλιας συνομίλησε με κατοίκους του νησιού για τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Στη συνέχεια, μετέβη με ελικόπτερο στο νησί Ψεριμος, το οποίο είχε δοκιμαστεί αρκετά από την κακοκαιρία του περασμένου Νοέμβρη αφού είχαν σημειωθεί αρκετές ζημιές κυρίως στα έργα υποδομής. Στο νησί πρόκειται να μείνει αρκετή ώρα και θα έχει συναντήσεις με κατοίκους και εκπροσώπους των τοπικών φορέων. Αργά το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να πάει στην Κάλυμνο όπου θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή του, από τον δήμο Καλύμνου.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρίσταται στην τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, στην Καλαμάτα.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέβη στο Καστελόριζο, όπου παρίσταται στον εορτασμό των Θεοφανείων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον λιμένα της Μεγίστης, μετά τον Μεγάλο Αγιασμό. Τον  συνοδεύει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.