Theageneio_nosokomeio_01.jpg

Απίστευτη ταλαιπωρία καταγγέλλει μια ασθενής μεταστατικού καρκίνου στο στήθος, η οποία, εδώ και δυο χρόνια, κάνει χημειοθεραπείες στο Θεαγένειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

 

Όπως κατήγγειλε στον ιστότοπο alterthess.gr, αλλά και όπως αναφέρει σε μηνυτήρια αναφορά προς τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δ.Σ. του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ταλαιπωρήθηκε για να πηγαίνει από το νοσοκομείο στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, στην Αριστοτέλους, για να πάρει απαραίτητο για τη θεραπεία της φάρμακο, για… κάποιες σφραγίδες!

Σύμφωνα με την καταγγελία της Α.Α., όταν πήγε στο Θεαγένειο πληροφορήθηκε πως το φάρμακο είχε τελειώσει κι έπρεπε να το προμηθευτεί από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Πήγε, αναγκαστικά, ως εκεί, με το αστικό λεωφορείο και στο φαρμακείο της είπαν ότι… δεν είχε σφραγιστεί η εντολή του νοσοκομείου. Η γυναίκα επέστρεψε στο νοσοκομείο, σφράγισε την εντολή και ξαναπήγε (πάντα με το αστικό λεωφορείο και το γιο της) στο φαρμακείο.

Εκεί της ζήτησαν… κι άλλες σφραγίδες! Όταν αντέδρασε έντονα, μαζί με το γιο της, της έδωσαν το φάρμακο… Έτσι επέστρεψε –ξανά- στο νοσοκομείο για να εισαχθεί για θεραπεία.

Η ασθενής καταλογίζει αμέλεια στο διοικητικό υπαλληλικό προσωπικό και του νοσοκομείου και του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ καθώς «δεν προέβλεψαν τον απαραίτητο συντονισμό για την προμήθεια των απαραίτητων φαρμάκων στον τόπο θεραπείας». Μάλιστα εξαίρει την προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, υπογραμμίζοντας ότι «καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες νοσηλείας και εξυπηρέτησης εκατοντάδων ασθενών υπό συνθήκες πραγματικά αντίξοες».

Με την μηνυτήρια αναφορά της ζητά 100.000 €, το οποίο δηλώνει ότι εκχωρεί στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών, αλλά και την άμεση διενέργεια των πειθαρχικών – διοικητικών και ποινικών ελέγχων.